Stomme Envelop

“Een Kloppend Verhaal” aflevering 3:

Ik wilde het. Ik wist gewoon dat ik dit wilde. En toch. Die envelop, met daarin het inschrijfformulier voor mijn nieuwe coachingopleiding, lag daar al meer dan twee weken in mijn postvak uit, gefrankeerd, met handtekening. Hij hoefde alleen nog op de bus.

Ik vertelde dit aan een vriendin van mij. Ze zei: “Nou, misschien zegt dat ook wel iets.” Ik fronste en voelde iets van boosheid opkomen. Eigenwijsheid. Stijfkoppigheid. Maar Ik WIL Dit!

Ik herkende het wel. Ik wilde de wereld te slim af zijn. Ik voelde wel dat er weerstand was, maar ik wist precies hoe dit werkte. Ik zou het eerst nog niet kunnen, zou weerstand hebben, zou het niet durven. Daarna zou ik mij daar een paar maanden rot over voelen, waarna ik het los zou laten. En pas DAARNA zou ik die stomme envelop op de bus kunnen doen. Ik wist dit allemaal. Kon ik nou dan die vervelende aanloop ernaar toe niet gewoon overslaan? Ik wist toch hoe het werkte?

Maar ja, dat was natuurlijk veel te gemakkelijk. Ik moest er eerst doorheen. En daarna kon ik pas die brief op de post doen.

Het klopte gewoon nog niet in tijd.

En trouwens, ik heb de opleiding gedaan en er heel veel geleerd. Het was in sommige opzichten ook een van de moeilijkste dingen waar ik doorheen moest. Maar ik moest er eerst toch even doorheen.

Heb jij soortgelijke ervaringen? Waar iets je nog niet helemaal lukt omdat het nog niet klopt in tijd? Of omdat het niet bij jou klopt als persoon? Ik hoor graag jouw ervaring!